Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14069

14069

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jager, Elsbeth de

Kinderboek

Saskia Schouten

12-06-2014

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Naomi, een meisje van tien, zit op karate. Als ze bij de jongenskleedkamer in de buurt is, hoort ze een jongen rondbazuinen dat haar ouders gaan scheiden. Ze is helemaal van slag en gelooft er niets van. Ze durft thuis niet te vertellen wat ze gehoord heeft maar blijft erover piekeren.

Dan neemt ze haar kameraadje Lucas in vertrouwen. Hij vindt dat ze het gewoon aan haar ouders moet vragen. Naomi gaat haar ouders in de gaten houden en merkt dat ze geen grapjes meer met elkaar maken zoals ze eerder deden. Maar ze maken ook geen ruzie. Dan vraagt ze haar ouders of ze gaan scheiden.  Met veel moeite leggen haar ouders uit dat papa meer van mannen houdt dan van vrouwen. Naomi begrijpt er niets van en is verbijsterd; het is dus toch waar.

Dit is een verhelderend boekje over homofilie voor kinderen vanaf 9 jaar. De auteur schrijft op een respectvolle manier over homofilie. De gevoelens van Naomi zijn realistisch neergezet. Achter in het boekje staat wat informatie over homoseksualiteit en echtscheiding. Er staat iets over de juridische banden die ouders met elkaar hebben, dat vind ik een moeilijk begrip voor kinderen. Verder een aanrader voor kinderen die met  homofilie en/of echtscheiding  te maken krijgen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.