Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16109

Naar huis

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Beek, Ina van der

Roman

Saskia Schouten

22-11-2016

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Een zelfstandig te lezen vervolg op: Alleen verder en Het afscheid

Omdat haar ouders omgekomen zijn in de oorlog, is de Joodse Rebecca opgevoed door Sinie en Ad. Ze wilde als kind niets weten van haar Joodse afkomst. Sinie en Ad hebben besloten om haar Bea te noemen. Maar nu het meisje volwassen is geworden, wil ze uitzoeken of er nog familie van haar is. Ze laat zich weer Rebecca noemen en gaat studeren in Amsterdam. Daar ontmoet ze Bram, een Joodse jongen die bij haar in het studentenhuis woont. Hij neemt haar mee naar een groep Joden die regelmatig bij elkaar komt. Bram heeft namelijk plannen om na zijn studie naar Israël te emigreren; ‘migreren’ volgens hem, omdat hij teruggaat naar het land waar hij thuis hoort.

Via iemand uit de groep vindt Rebecca haar tante terug. Tante Rachel is heel blij met haar en begint haar te claimen. Dat is ook het geval met Bram. Hij wil met Rebecca trouwen en samen naar Israël gaan. Bram en haar tante krijgen het voor elkaar dat Rebecca bijna geen contact meer heeft met haar familie. Rebecca lijdt daaronder maar wil ook doen wat haar tante zegt, omdat deze al zoveel heeft meegemaakt.

Dit is een boeiend vervolg op eerder genoemde romans. Zoals bij de meeste boeken, gebeuren er in deze roman dingen die je als lezer helemaal niet verwacht.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.