Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18074

Met open armen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kingsbury, Karen

Christelijke roman

Frea Kroese

16-06-2018

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het zou bij ons kunnen gaan om het openlijk dragen van een kruisje in een bepaalde functie. In Amerika gaat het vaak om het zoeken van de grenzen tussen kerk en staat in scholen en de openbare ruimte. De openbare ruimte is van de staat en er kunnen in Amerika rechtszaken gevoerd worden over tekenen van religie in die openbare ruimte.

Met open armen gaat over een Christusbeeld in een kleine stad. Een advocaat van een bureau dat graag zaken tegen christelijke uitingen in de openbare ruimte voert, het UUR, bedenkt een aanklacht tegen de stad waarin hij is opgegroeid. Deze zaak groeit uit tot een politieke hefboom.

Jordan Riley gelooft niet in God, zo lijkt op het eerste gezicht. Maar waarom dan die felheid tegen alles wat met God te maken heeft? De zaak die hij aanspant vindt zijn wortels in zijn teleurstellingen en verdriet in zijn jeugd opgelopen. Alleen is hij zich dat niet zo bewust, totdat hij ontdekt dat zijn vroegere jeugdvriendin in deze zaak lijnrecht tegenover hem komt te staan.

Faith Evans wordt in het proces om op te komen voor het Christusbeeld in de stad, op de proef gesteld. Heeft ze het ervoor over om haar baan zelfs te verliezen, ten behoeve van het principe van vrijheid van godsdienst?

Dit verhaal van Karen Kingsbury bevat wat ongeloofwaardigheden en wordt wat traag door steeds dezelfde herinneringen verder uit te diepen. Toch blijft het lezenswaardig, omdat we ons allemaal kunnen identificeren met de strijd die in de harten van de hoofdpersonen plaatsvindt. In hoeverre zullen wij opstaan voor onze God?

Het verhaal is pure fictie, maar de zaak in kwestie heeft werkelijk plaatsgevonden.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.