Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09017

Manasse - De God van mijn vader

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Austin, Lynn

Christelijke roman

Cora van Dijk

16-04-2009

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Manasse deel 1.

Manasse, de zoon van Hizkia, is koning van Juda. Hij heeft het geloof van zijn voorouders verlaten en zoekt zijn heil bij afgoden. Een grote groep mensen die trouw wil blijven aan de God van Abraham, Izak en Jakob is vanuit Juda naar Egypte vertrokken, om daar te wonen en zich te bezinnen op de toekomst. Hierbij zijn ook Amarja, de broer van Manasse en Jozua, bouwmeester en vriend van Amarja. In Egypte wordt Amarja tot koning gekroond. Jozua zit vol haat en wraakgevoelens. Hij bereidt de mannen voor op een aanval op Manasse. In Egypte beginnen sommigen te wennen aan het leven daar en verlangen niet meer terug naar Juda. Maar dan komt er de kans om wraak te nemen....

Deze poging loopt uit op een mislukking. Jozua is zeer teleurgesteld, vooral in God zelf. Hoe is het mogelijk dat Hij deze Manasse nog als koning aanvaardt? Manasse gaat immers steeds verder in de afgoderij. Zelfs zijn eigen zoon moet als offer dienen voor de afgoden. Het land staat vol afgodsbeelden en de mensen houden totaal geen rekening meer met God.

Waar Jozua en ook Manasse nooit rekening mee hadden gehouden, is dat het God zelf is die het moment van ingrijpen uitkiest. En als het dan eindelijk zo ver is, willen en kunnen ze het bijna niet geloven.

Hoewel ik persoonlijk niet echt een fan ben van Lynn Austen, moet ik bekennen dat dit een goed boek is. Je kunt merken dat er gedegen onderzoek is gedaan. De schrijfster heeft de hoofdpersonen uitstekend neergezet. De totaal verschillende karakters zijn geloofwaardig, zelfs het karakter van Manasse, wat toch heel moeilijk te begrijpen is voor ons, want wie offert nu zijn eigen zoon? Dit boek is niet alleen voor christenen heel mooi om te lezen, maar voor iedereen die van historische romans houdt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Manasse – De God van mijn vader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.