Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17115

Maar zo heb ik het geleerd!

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Wingerden, Wouter van

Taalkwesties

Cora van Dijk

24-08-2017

4 Stars

 

BESTEL

Recensie

Van Dale is gekomen met een leuk boekje van taalexpert Wouter van Wingerden. De Nederlandse taal is constant in beweging en verandert met de jaren. Toch zijn we geneigd vast te houden aan wat we hebben geleerd.

Veel lezers hebben ook een liefde voor taal. Daarom is dit ook een leuk boek voor jou als lezer. Een groot aantal taalkwesties is voorgelegd aan de Nederlander. Is het nu ‘je kan’ of ‘je kunt?’ ‘Frikadel’ of frikandel?’ De voorkeur van mensen is aangegeven (of is het: zijn aangegeven?) door middel van percentages. Het blijkt dat er ook nog een verschil bestaat tussen de beleving van Belgen en Nederlanders.

Na de percentages volgt een stukje over hoe het precies zit. En een gedeelte om te onthouden. Toch is het geen leerboek, maar een boekje om ontspannen met de Nederlandse taal bezig te zijn. Het leent zich om jezelf te testen; dat heb ik ook gedaan. En ik bleek een heel gemiddelde Nederlander te zijn. Soms met een verlangen naar hoe het vroeger was. Ook wel iemand die graag de regeltjes volgt. Maar dat is natuurlijk wel goed als je zoveel (of zo veel?) met schrijven bezig bent. Ik heb genoten, ook van de tekeningen van Frank Landsbergen; die hadden er best nog meer in voor mogen komen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *