Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12125

Live uit Bagdad

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Koolmees, Ewoud

Christelijk jeugdboek

Saskia Schouten

14-12-2012

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Dit jeugdboek beschrijft het leven van een christengezin in Bagdad. Vader Sabah heeft een drogisterij maar krijgt steeds minder klanten omdat hij christen is. Ook houdt hij samenkomsten in zijn magazijn. Jeeners droom is om ooit een beroemde journalist te worden. Op een dag heeft hij op straat een gesprek met een Amerikaanse journalist. Dat resulteert erin dat hij uitgenodigd wordt om een verslag te maken over een gebeurtenis in de stad. Enthousiast gaat hij aan de slag en gaat niet meer op stap zonder pen en notitieboekje.

Omdat het steeds moeilijker wordt, wil Jeeners moeder vluchten. Sabah wil niet weg omdat hij gelooft dat God nog werk voor hem heeft in de stad. Maar dat komt er een dreigbrief waarin staat dat Sabah moet stoppen met de diensten in het magazijn. Als hij het niet doet, zal er iets ergs gebeuren. Dat gebeurt inderdaad en hun geloof wordt zwaar op de proef gesteld...

Een realistisch verhaal over het leven in Irak. Het is geschreven voor de jeugd van 10 jaar en ouder. Persoonlijk vind ik het een aanrader voor jeugd vanaf 13 jaar. Door dit boek kom je meer te weten over het dagelijkse, moeilijke leven van christenen in Irak.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.