Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20162

Leven, liefde, verlies en een nieuw begin

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jason Rosenthal

biografie

Diane Kooistra

12-01-2021

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit boek leest bijna als een dagboek. Jason Rosenthal vertelt uitgebreid over hoe hij en zijn vrouw elkaar ontmoet hebben, trouwden en drie kinderen kregen. Daarna wordt Amy ziek en na een lange tijd van ziekenhuisbehandelingen en ermee leren omgaan, komt er ineens het gevreesde hoofdstuk waarin beschreven wordt hoe ze overlijdt. Na haar overlijden probeert Jason met vallen en opstaan zijn leven weer op te pakken. Eerst de hectische tijd van regelen en daarna het leven invullen zonder zijn grote liefde.

Het is een ontroerend boek waarin hun leven bijna als een sprookje wordt beschreven. Jason hield met hart en ziel van zijn vrouw en dat lees je tussen de regels en in de kleinste details van dit verhaal. Het voelde bijna als inbreuk op hun privacy, zo open vertelt hij erover. Wat ik ook mooi vond is dat er aspecten van hun Joodse leven en geloof beschreven worden zonder dat dit de boventoon voert. Jason is open, eerlijk en direct en illustreert het verhaal door middel van schilderijen en foto’s. En de nodige humor die ik terugvond in deze zin:

“God, sta het ziekenhuis bij waar een lid van de Krouse/Rosenthal-familie wordt opgenomen.”

De moeilijke momenten worden niet overgeslagen, de mooie en gelukkig ook niet, zoals de titel belooft.

Liefde, leven, verlies en een nieuw begin is een mooi boek om te lezen als je van levensverhalen met een beetje extra houdt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.