Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16003

16003

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Gabhart, Ann

Roman

Sjoerd Veenman

06-01-2016

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De Amerikaanse stad Louisville in het midden van de negentiende eeuw.  De jonge en eigenzinnige Adriane Darcy helpt ijverig mee bij het werk voor ‘De Tribune’, de krant van haar vader. Een krant die het moeilijk heeft, omdat de grootste concurrent, de ‘Herald’, een ambitieuze nieuwe hoofdredacteur heeft aangenomen: Blake Garrett.

Hoewel Garrett in politiek opzicht de tegenpool is van haar vader, voelt Adriane zich tot hem aangetrokken, ook al is ze – tegen haar zin – verloofd met de zoon van een steenrijke zakenman die een grote invloed op haar vader uitoefent. Terwijl de stad in rep en roer raakt door een verkiezingscampagne en er tegelijkertijd een seriemoordenaar rondwaart, groeit er iets moois tussen de twee jonge mensen.

Het (liefdes) verhaal ontwikkelt zich nogal voorspelbaar. De beschrijving van het politieke klimaat van die tijd is interessant. De V.S. hebben te maken met een grote stroom immigranten en dat zorgt voor politieke verdeeldheid en grote spanningen. Spanningen die uiteindelijk tot brandstichting, geweld en zelfs doodslag leiden. Er zijn parallellen te trekken met onze tijd.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.