Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11060

Laat mij niet los

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kingsbury, Karen

Christelijke roman

Saskia Schouten

28-11-2011

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Als Wendy's man Rip in de gevangenis belandt, ontdekt ze dat ze zwanger is. Ze bevalt van een zoon en staat hem af aan Jack en Molly Campbell. Als Rip vrijkomt, vertelt Wendy hem alles. Rip reageert geschokt en wordt woedend als hij hoort dat Wendy hem afgestaan heeft zogenaamd met zijn toestemming door zijn handtekening te vervalsen. Samen proberen ze de adoptie aan te vechten door te laten bewijzen dat Rips handtekening vervalst is.

Als Jack en Molly van de maatschappelijk werkster horen dat Joeys biologische ouders hem terug willen, staat hun wereld op z'n kop. Ze zetten alles op alles om hun zoon te mogen houden, maar zelfs de beste advocaten kunnen hen niet helpen.

Dan werkt Jack een plan uit: tijdens een werkvakantie naar Haïti zullen ze met Joey het land verlaten. De voorbereidingen gaan voorspoedig en als het bijna zover is, komt er een politie-inval in het zendingshuis waar ze verblijven. Zijn ze gesnapt en zullen ze de voogdij over Joey voorgoed kwijtraken?

Een ontroerende, aangrijpende roman over ouderliefde. De manier waarop Joey met God praat, is aandoenlijk en mede hierdoor leren zijn ouders ook God kennen. Wel is me opgevallen dat Joey een voorbeeldig kind is, een beetje té. Dat komt meer voor in de boeken van Karen. Een beetje slordig vind ik het dat het woord "Bijbel" de ene keer met een hoofdletter en de andere keer met een kleine letter is geschreven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.