Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17155

Kink in de kabel

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Witemeyer, Karen

Christelijke historische roman

Cora van Dijk

30-12-2017

4.5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Deze historische roman speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw. Grace woont in een vrouwenkolonie waar ze telegrafiste is. Ze treurt vanwege de moord op haar vader, die haar een geheim heeft nagelaten waardoor ook zij haar leven niet zeker is.

Als er een man in het dorp verschijnt zijn alle vrouwen op hun hoede. Deze Amos Bledsoe komt voor Grace, op wie hij verliefd is geworden door hun contact via de kabel. Maar dan komt er nog een man die beweert detective te zijn en er wordt een gewonde man gevonden. Wie is nu wie en welke man spreekt de waarheid? Er breekt een enorm spannende tijd aan voor Grace en haar vriendinnen. Het leven van Grace staat op het spel. Zal zij om haar leven te sparen het geheim prijsgeven? En wie van de mannen is nu de moordenaar van haar vader?

We hebben hier te maken met een historische liefdesroman. Karen Witemeyer kan erg goed schrijven en dat is dan ook duidelijk te merken. In de woorden van nu: een echte page-turner kun je dit boek wel noemen. Een roman om heerlijk bij weg te dromen op lange winteravonden. Ook spanning en humor ontbreken niet. Wat dat betreft zou ik het boek wel 5 sterren kunnen geven. Er is een minpuntje waardoor het toch iets minder is geworden: de voorspelbaarheid is groot. Je weet van tevoren wie de good guy en de bad guy is. Het is jammer dat ze dat niet meer verborgen heeft gehouden. Maar ondanks dat een heel geslaagde roman waarin het christelijk geloof als vanzelfsprekend naar voren komt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.