Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14128

14128

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Riksten-Unsworth, Trenke

Kinderboek

Aritha Vermeulen

20-10-2014

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Wat opvalt aan Kermisdief is het grote lettertype en de vele illustraties in grijstinten van Jeroen Okkerse, die het verhaal op een krachtige manier ondersteunen. Het vastgestelde niveau is AVI E5. Dit betekent dat het geschikt is voor kinderen van eind groep 5 met een gemiddeld leesniveau. Goede lezers kunnen het dus al eerder lezen, en kinderen met leesproblemen, zoals dyslexie, zullen er pas later aan toe zijn.Voor hen zijn woorden als attractie, kentekennummer, spiegelconfrontatie of identificeren wellicht lastig.

Inhoud
Bart en Joost beleven een spannend avontuur als ze de kermis van Groningen bezoeken. Dat begint op het moment dat Bart zijn portemonnee verliest vanuit de snel ronddraaiende "Booster". Iemand met een rode pet op raapt hem op. Bart verwacht dat de jongen hem naar het hokje van de kaartverkoop brengt maar hij moet machteloos toezien hoe de dief er vandoor gaat met zijn portemonnee. Gelukkig heeft hij gelijk een plan paraat. De walkietalkies van Joost blijken erg handig te zijn en lang niet zo kinderachtig als hij dacht. Vanuit het reuzenrad speurt hij alles af naar de blanke jongen met de rode pet. Wat jammer dat juist op dat moment het reuzenrad een technisch probleempje heeft. Zou het hem nu nog lukken om samen met Joost de dief te stoppen? Krijgt hij zijn portemonnee terug?

Mijn mening over dit boek
Vlot geschreven verhaal met veel spannende stukjes. Voor kinderen die niet van lezen houden is dit boekje dun genoeg om geen tegenzin te krijgen. Het onderwerp vind ik geschikt voor jongens boven de acht. Ook avontuurlijke meisjes zullen dit boek heel cool vinden!

Uitgeverij EigenZinnig is een kleine digitale uitgeverij. Doordat zij gebruik maken van moderne druktechnieken kunnen zij boeken uitgeven in kleine oplages. Kermisdief is één van de boeken en het is geschreven door Trenke Riksten-Unsworth. Zij heeft meerdere boeken op haar naam staan.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.