Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202584

Karakter

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Stanley, Andy

Praktische theologie

Frea Kroese

22-02-2024

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In dit boek bespreekt Andy Stanley wat karakter precies is en hoe je aan een steeds mooier en beter karakter komt. Het boek neemt je mee op ontdekkingstocht langs je eigen overtuigingen en waarden. Stap voor stap word je aangemoedigd om bepaalde karaktereigenschappen onder de loep te nemen en je echte waarden te kennen. Zijn jouw waarden en doelen prestatiegericht of karaktergericht? Wat zijn de obstakels die het vormen van je karakter in de weg staan? Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen tekortkomingen en aanvaard je de handvatten om te kunnen veranderen en de strategieën om standvastigheid te ontwikkelen?

De wereld heeft mensen met ruggengraat nodig, mensen die op Jezus willen lijken en anderen kunnen leiden door zelf het goede voorbeeld te geven.

Ga je de levenslange uitdaging aan om zo door het leven te wandelen dat je karakter steeds meer groeit en steviger wordt?

Er staan verduidelijkende voorbeelden bij alle goed uitgewerkte punten langs de weg van vernieuwing en verbetering.

En nee, je kunt dit niet in je eentje. Er zijn twee bronnen van kracht om uit te putten: je eigen kracht en de kracht van God.

Een man of vrouw van karakter is iemand die de wil heeft om het goede te doen. Niet alleen het verlangen maar ook de wil. Dit betekent dat zij de mogelijkheid, het vermogen en de kracht hebben om daaraan gehoor te geven. Het najagen van karakter vraagt om overgave en afhankelijkheid van de Heilige Geest. Vanuit deze relatie ontvang je alle kracht om alle praktische zaken die in dit boek genoemd staan aan te gaan.

Uit de ondertitel van dit boek blijkt het motief om dit boek te schrijven: “Omdat wie je bent meer zegt dan wat je zegt.”

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.