Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202481

Kan de wetenschap alles verklaren

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

John C. Lennox

wetenschap geloof

Frea Kroese

13-03-2023

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Helder, verfrissend en briljant behandelt John C. Lennox - wiskundige emeritus professor aan de universiteit van Oxford - die een autoriteit is op het gebied van de relatie tussen geloof, wetenschap en ethiek. Is een uitspraak van een wetenschapper een wetenschappelijke uitspraak? Dat hoeft niet zo te zijn. Toch zijn mensen met uitspraken van beroemde wetenschappers zo omgegaan en hebben een verkeerd beeld gekregen van de wetenschappelijke werkelijkheid.

Deze en nog veel meer vragen stelt de auteur, waardoor je gedwongen wordt opnieuw te gaan kijken naar je eigen opvattingen over wat mensen beweren. Hij laat zien dat het merendeel van de wetenschappers die een prestigieuze prijs winnen, christen zijn. En toont aan dat wetenschapsbeoefening voortkomt uit een relatie met God hebben. Want we hebben God lief met heel ons hart en heel ons verstand en al onze kracht.

De schrijver laat zien dat de wetenschap geloofsuitspraken doet en dat het christelijk geloof wel degelijk berust op het volgen van bewijs. Daarmee ontkracht hij twee mythes die spelen onder niet-gelovige mensen. Lennox ruimt misvattingen uit de weg en denkt logisch en helder. Hij maakt duidelijk dat geloof en wetenschap niet tegenover elkaar staan, maar dat ze allebei nodig zijn om het universum beter te begrijpen en de zin van ons bestaan te doorgronden. Zeer aan te bevelen, zeer lezenswaardig. Een goede opstap om er meer over te lezen. Geschikt voor mensen die graag willen weten hoe het nu echt zit.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.