Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17109

Kalifaat of de kogel

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Dalen, Marjon van

Waargebeurd verhaal

Frea Kroese

09-08-2017

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De impact van Boko Haram op de kerk in Nigeria.

In opdracht van de stichting De Ondergrondse Kerk heeft Marjon een reis gemaakt naar Nigeria. Zij heeft daar interviews gehouden met christenen die in het noorden van Nigeria hebben gewoond en geleden hebben onder de terreur van Boko Haram. De verhalen van deze mensen zijn zeer indrukwekkend.

Ze heeft het ook voor elkaar gekregen om twee (gedeserteerde) mensen uit Boko Haram zelf te spreken te krijgen. Ook deze geschiedenissen zijn hartverscheurend om te lezen. Het is een onmogelijkheid om uit de terreurgroep te stappen, omdat je direct wordt vermoord bij desertie. Toch lukt het af en toe iemand om te ontsnappen en onder te duiken. De geestelijke terreur is verschrikkelijk.

De houding van de christenen, die na het overleven van de gruweldaden of na het verlies van hun dierbaren, verder moeten, is buitengewoon. Heel vaak moeten ze alles achterlaten om elders nog iets van hun leven te maken. Dat betekent vaak dat heel jonge weduwen met hun kinderen in de ergste armoede situaties terechtkomen. Toch heeft het merendeel van deze mensen hoop. Hoop, dat God hen helpt in de toekomst.

De littekens en de verliezen, het misbruik en de druk om te moorden: het lijkt niet te vergeven en niet te overwinnen. Toch gebeuren er te midden van deze duisternis dingen die van God komen en die heling brengen.

Wil je je ogen openen voor wat de satan probeert te doen op deze aarde en hoe God in die situaties een wonderlijke weg gaat, dan beveel ik dit boekje van harte bij je aan.

Voor meer informatie zie www.kalifaatofdekogel.nl

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.