Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15147

15147

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Koster, Koert

Christelijk leven

Saskia Schouten

21-12-2015

 

 

BESTEL

Recensie

Dit boek over Jezus is een hoopgevend boek. De auteur stelt Jezus voor als de levende Hoop in een bizarre wereld.

Het boek begint met het persoonlijke verhaal van de auteur. Hij groeide op in een positief christelijk gezin. Hij ging theologie en filosofie studeren en ontdekte dat er vaak denigrerend over Jezus werd gesproken. Men ervoer Hem niet als Heer maar als historische figuur, een bijzonder mens en een voorbeeld. De meeste studenten hadden geen relatie met Jezus. De schrijver zegt hiervan terecht dat ‘als een mens niet met iemand gepraat heeft, hij ook niet over iemand kan praten’.

De schrijver schuwt het niet om over de ellende in de wereld te schrijven. Maar door het hele boek klinkt de Hoop. Er wordt ook een hoofdstuk aan Kerstmis gewijd, waarin de verschillen tussen een wereldse kerst en Kerst met een hoofdletter aan de orde komen. De schrijver besluit dit hoofdstuk zo: Kerst is een cadeau waarin de Gever de gift zelf blijkt te zijn, waarin de Schenker het geschenk is en waarin de Zender de gezondene is.

Dit boek leest vlot en beschrijft duidelijk belangrijke aspecten van Jezus: Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven, Koning en Messias. De kerk en de Apocalyps komen ook aan de orde.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *