Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14086

14086

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Henderson, Dee

Roman

Ina Velthuizen

09-07-2014

2 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Hoofdpersoon in dit boekje is Jennifer O'Malley, kinderarts in een ziekenhuis in Texas. Met hart en ziel heeft zij zich aan haar werk gewijd en ze besteedt meer tijd dan de gemiddelde arts aan haar kleine patiëntjes. Tijdens haar werk ontmoet ze Tom, die chirurg is in hetzelfde ziekenhuis.

Tom is christen en zijn relatie met God is belangrijk voor hem. Zonder haar onder druk te zetten neemt Tom Jennifer mee naar de kerk. Langzaamaan ontwikkelt hun vriendschap zich tot een relatie. Jennifer begint in de Bijbel te lezen en ontdekt na enige tijd de boodschap van het Evangelie: Gods liefde voor haar. Kort daarop belijdt ze haar geloof en wordt zij gedoopt.

Jennifer loopt al een poos rond met pijn in haar rug. Enige tijd na haar doop wordt duidelijk dat kwaadaardige gezwellen rond haar ruggengraat en ook in de lever de oorzaak zijn. Er breekt een onvoorspelbare periode aan in haar leven: wat voor behandelingen zijn er nog mogelijk, hoe vertel ik het mijn familie, hoe gaat het verder met de relatie met Tom?

Het boek geeft geen antwoord op deze vragen, maar heeft een open einde. Op de achterkaft staat dat dit boekje voorafgaat aan de O'Malley-serie; ongetwijfeld is daarin het vervolg op dit verhaal te lezen.

Het boek leest gemakkelijk en snel, maar het lukte me niet om er "in" te komen. Het verhaal blijft wat aan de oppervlakte, terwijl de thematiek (tot geloof komen en ernstige ziekte) juist aanleiding geven om te beschrijven wat dit met iemand doet. Het slot van het boek vond ik nogal onrealistisch: een ongeneeslijk zieke vrouw richt zich vooral op een toekomst met haar verloofde. Jennifer verlangt ernaar dat ook haar familie God leert kennen, maar ik mis de rol die God speelt in haar ziekteproces.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.