Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17093

Hoofdstuk voor hoofdstuk

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Wiersbe, Warren W.

Bijbelstudie

Diane Kooistra

15-07-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In het boek ‘Hoofdstuk voor hoofdstuk’ word je door de Bijbel heen geholpen, het boek begint met een soort handleiding waarin wordt verteld hoe je dit boek het beste kunt gebruiken. Warren zegt daarbij alvast dat je het echt niet altijd met hem eens hoeft te zijn, zijn woorden zijn niet de maaltijd maar het menu dat de maaltijd beschrijft. Dat is mooi verwoord, vond ik zelf. Het is een boek dat geschreven is door een man die al vanaf 1945 de Bijbel leest en er aantekeningen bij maakt, die vol enthousiasme aan jou probeert te laten zien wat de vele woorden in de Bijbel betekenen en wat ze voor jou kunnen doen.

Elke Bijbelboek begint met een inleiding over het ontstaan en de bedoeling van het boek. Bv. Genesis is een boek over geloof en uitwerkingen; het vertelt het verhaal over hoe God geduldig werkt aan zijn volk en niet opgaf bij tegenslag.

Zo ga je het boek door, de Bijbelteksten worden afgewisseld met mooie quotes, gebeden en gedichten van beroemde mensen en (ik denk) voorgangers en leiders. Niet alle namen zijn mij bekend. Je proeft gewoon het enthousiasme en de leergierigheid van de schrijver. Er wordt vol liefde over God gesproken en dat motiveert om door te gaan.
En zo ben ik er ook in begonnen, elke dag een stukje meer. Nee, ik ben nog lang niet klaar want het is een heel boekwerk dat je niet leest als een roman of spannend boek (of misschien toch wel?) elke avond lees ik een gedeelte en daarna pak ik dit boek erbij om te lezen wat Warren erbij geschreven heeft. Hij beantwoordt vele vragen en laat nieuwe inzichten zien.

Dit is een boek waar ik lang naar gezocht heb, dat standaard naast mijn Bijbel en schrijfboekje op mijn leestafel ligt. Een fijn hulpmiddel voor mijn stille tijd met God en een boek waar ik zeker nog heel veel uren mee bezig zal zijn.
Hij schrijft niet met hele moeilijke taal en woorden, het voelt alsof hij van mens tot mens tot je spreekt. De hoofdstukken zijn verdeeld in alinea’s en dat leest prettiger dan een grote lap tekst. De vele verwijzingen naar Bijbelgedeeltes maken het lezen soms lastig maar het is ook de bedoeling dat je even stopt, je Bijbel pakt en dat gedeelte leest. Anders mis je de essentie. De basis blijft altijd de Bijbel. Hij wil het inzichtelijker en toegankelijker maken voor ons.

Grappig detail. Als je de voorletters van de schrijver ziet is het WWW; daarmee beginnen vele zoekacties van mensen op de computer, mensen die op zoek zijn naar antwoorden en verdieping. Daar is dit boek voor bedoeld.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Hoofdstuk voor hoofdstuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.