Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07016

Hij kent jou

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Coenraads, Theo

Gedichten

Kees van Baardewijk

10-10-2007

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Wat is onze diepe wens? Gekend worden. We willen niet naamloos en onopgemerkt leven en sterven. Als gelovigen hebben we er iets van begrepen: er is een liefdevolle Vader die ons tussen miljarden opmerkt en redt. Maar ongelovigen moeten het verlossende Woord ook horen. De dichter Theo Coenraads put zich bijna uit om het mensen in te prenten: denk je dat je er zomaar bent, dat je voor niets leeft; het is gewoon niet waar. God heeft je bestaan gewild en ,,Hij kent jou". (Dat is ook de titel van zijn nieuwe gedichtenbundel).

De dichter gaat steeds uit van een Schriftwoord. Bij voorbeeld op blz 17: ,,Wanneer de bazuin weerklinkt zullen de doden worden opgewekt met een onvergankelijk lichaam" (1 Cor.15:52) en het gedicht eindigt met: ...op een dag/ niet ver in die tijd / laat Hij de graven beven / dan worden de doden opgewekt / met een onvergankelijk lichaam / dat is vrolijk nieuws/ opgewekter kan het niet."

,,Hij kent jou" verrast vaak door originaliteit en treffende woordkeus. Een fijn cadeauboekje vooral voor mensen die de weg naar het Koninkrijk moet worden gewezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.