Tally James ziet haar jongere broer op tv in het nieuws – in een item over een moord. Ze besluit terug te keren naar Mississippi om de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Daar ontdekt Tally dat er op sommige wrange vragen al even wrange antwoorden bestaan, maar dat er ook een mogelijkheid is om relaties te herstellen en weer voor het goede te kiezen.
Het leven van Tally staat op de kop als haar broer van moord wordt beschuldigd. Ze gaat terug naar haar roots en haalt veel herinneringen naar boven over haar jeugd en die waren niet altijd even mooi. De lezer wordt lang in het ongewisse gelaten over wat er precies is gebeurd en waarom ze naar San Francisco is gegaan.
Dit is een heel ingrijpende roman om te lezen. Het is rustig geschreven met mooie zinnen waarin teksten staan die je als lezer echt kunnen raken.
“Soms voelt het huis zo zwaar dat het mij niet verbaast dat het niet instort terwijl wij liggen te slapen.”
Met een vader die soms in wintertijd zit en soms in zomertijd, zoals de auteur de schrijver de stemmingen beschrijft en een moeder die er niet voor hen is, groeit Tally op met een te groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Het is even doorbijten om het gedeelte over haar jeugd door te komen. Maar daarna wordt jouw geduld beloond. Het sprookje van de eeuwige zomer is een mooie roman van Susan Crandall waarvan je kunt genieten als je de tijd neemt om dit boek te lezen en te ervaren.
Geef een reactie