Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202293

Het proces van Soren Qvist

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Janet Lewis

historische roman

Sjoerd Veenman

06-10-2021

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Een slecht geklede, hongerige man klopt aan bij een pastorie in het Deense Jutland. En hij vertelt een opzienbarend verhaal: hij beweert dat hij Niels Bruus is. Niels Bruus is echter twintig jaar daarvoor vermoord.

Het intrigerende begin van een prachtige historische roman, gebaseerd op een geruchtmakende waargebeurde rechtszaak. Janet Lewis is een Amerikaanse schrijfster uit de vorige eeuw, die meer romans over processen uit het verleden heeft geschreven. Ik had nog nooit van haar gehoord. Dat is nu veranderd is want haar boek is absoluut de moeite waard.

Het is het verhaal over een predikant, Soren Quist, die beschuldigd wordt van een ernstig misdrijf. Dat doet natuurlijk veel met hem en ook met de mensen in zijn omgeving. En dat wordt mooi uitgewerkt. Ook mooi is de beschrijving van de geestelijke vragen die de dominee heeft en van de manier waarop hij zijn geloof beleeft.

Ik heb niet kunnen achterhalen of de auteur zichzelf christen noemt maar ergens vind ik dit boek een christelijke roman, in de goede zin des woords.

Het plattelandsleven in de zeventiende eeuw wordt erg goed beschreven. Historische feiten en achtergronden kloppen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.