Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17038

Het pindakaasboek

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Foster, Jennifer en Koster, Lianne

Kookboek

Cora van Dijk

24-04-2017

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De dames (Cookart) hebben een erg smeuïg receptenboek gemaakt. Het draait allemaal om pindakaasrecepten. Veel van ons zijn er groot mee geworden. Maar behalve op brood, is er heel veel mogelijk. Het duo Foster en Koster heeft bewezen dat je met pindakaas ijsjes, wafels, burgers, cocktails en nog veel meer verrassende gerechten kunt maken.

Het boek is ingedeeld in drie categorieën: Eet, snack, snoep en drinks. Een bekende combinatie is die met banaan. Daarvan staan er dan ook verschillende recepten in het boek. Ook kip laat zich makkelijk combineren. Maar graag geef ik uit elke categorie een voor mij verrassende combinatie door. Eet eens een keertje pompoensoep met pindakaas. Pindahummus is een gerecht met kikkererwten en knoflook waarbij ook de pindakaas niet ontbreekt; een heerlijke snack. Als snoep wil ik pindapopcorn noemen, een heel makkelijk recept. En hoeveel drinks kun je wel niet maken met pindakaas? Smoothie, cocktail en koffie, waarbij ik val voor een pindalikeurtje. Het meest verrassende recept voor mij was de combinatie van een drankje met boerenkool. Kom er maar eens op!

Er worden veel kookboeken uitgebracht en ze worden grif verkocht. Deze uitgave is beslist nieuw en verrassend. Je hoeft echt geen grote kok te zijn om met dit boek aan de slag te gaan. De foto’s doen hun werk; je wilt gewoon de keuken in! Pindakaas is wel vet, maar vol van goede vetten en daarom gezond om te eten, al is overdaad natuurlijk niet verstandig. En ondanks dat elk recept pindakaas bevat is het een heel gevarieerd receptenboek. Het is aantrekkelijk geprijsd. Koken dus!

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.