Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202582

Fake history

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Modderkolk, Huib

cyber oorlog

Frea Kroese

22-02-2024

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de digitale wereld.

Hij won steeds meer het vertrouwen van bronnen die hem de achterkant van de moderne wereld lieten zien. En die wereld is keihard en uit op stelen en destructie van data uit politieke systemen, economische systemen tot mensen in de werk- en privésfeer aan toe. Op een cruciaal moment in zijn onderzoek stopte zijn router ermee en raakten er devices van zijn helper kapot. Toen was het wel duidelijk. Er zijn mensen en organisaties bij gebaat als de gewone mens niet weet hoe er gestolen en kapotgemaakt wordt in de digitale wereld.

Hoe zij jaren van tevoren een aanval voorbereiden. Hoe langer de voorbereiding, hoe groter de aanslag.

Modderkolk beschrijft in Het is oorlog maar niemand die het ziet stapsgewijs hoe groot onze afhankelijkheid van technologie is en welke risico's daarmee gepaard gaan.

Vijandige regimes dringen ongezien Nederlandse organisaties binnen en overheden en bedrijven slurpen data. Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van de Nederlandse veiligheidsdiensten? En hoe kunnen we onszelf beschermen?

Niemand kan straks nog zeggen dat de Nederlandse burger niet gewaarschuwd werd. We hebben vijanden en die zijn niet terughoudend in het digitale verkeer waar geen landsgrenzen zijn.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.