Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202426

Het huis achter de zeedijk

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jetty Hage

roman

Saskia Schouten

15-10-2022

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het huis achter de zeedijk is verkocht en wordt nu bewoond door… Niemand in het dorp die het weet.
Tot Jeremy er een pakje moet bezorgen dat is geadresseerd aan ene Vivian. Maar op zijn bellen doet niemand open. Dan ontdekt hij een klein briefje op het kleine matglazen deurraampje met het verzoek aan de bezorger om het pakje voor de deur te zetten.

Het leidt ertoe dat Jeremy en zijn moeder contact krijgen met Vivian. Ze vertelt hun waarom ze zo afgezonderd woont. Ze heeft iets vreselijks meegemaakt.

Jeremy is geadopteerd door zijn oom en tante. Zijn oom is overleden en met zijn tante – die hij als zijn moeder beschouwt heeft hij een innige band. Zijn biologische moeder was een Indiaanse uit Canada en dat is aan Jeremy te zien. Tijdens een bowlingavond ontmoet hij Stephanie. Ze laat duidelijk blijken dat ze hem leuk vindt. Als ze naar Canada om familie te bezoeken vraagt ze Jeremy of hij meegaat. Dan kan hij zijn familie bezoeken, mits er gegevens van de familie zijn. Het spijt hem vreselijk om te moeten zeggen dat het niet gaat omdat er geen geld is…

Met enkele gegevens gaat Stephanie op pad maar vindt helaas niemand van zijn familie.

Dan onthult Jeremy’s moeder een geheim. Het leven van Jeremy komt compleet op z’n kop te staan…

Deze roman heeft bij de bibliotheek ten onrechte het etiket van liefdesroman gekregen. Dat is deze roman geenszins, het is een psychologische roman. De auteur heeft de gevoelens van Vivian en Jeremy zo intens beschreven dat je er kippenvel van krijgt. Het is een realistisch geschreven verhaal met een dosis spanning.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.