Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13051

Het gen der goden

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Meertens, Hans

Thriller

Cora van Dijk

20-7-2013

4.5 Stars

 

BESTEL

Recensie

Pam Steevens is misdaadjournalist en onderzoekt de zelfmoord van een hoogleraar genetica. Daarbij komt ze tal van vreemde aanwijzingen tegen naar aanleiding waarvan ze de zaak dieper wil uitzoeken. Aangezien de Tv-zender waarvoor ze werkt er geen geld meer aan wil besteden, besluit ze voor de weduwe van de overledene door te werken op eigen risico.

In dezelfde tijd wordt ter hoogte van Somalië een schip gekaapt. Dit schip is geladen met allerhande medische apparatuur en zelfs een complete ziekenhuisuitrusting. De lading is dan ook van zeer grote waarde. Daarom wordt de specialist kapingen Michael Jobs van Lloyds verzekeringen erop gezet. Hij moet gaan bemiddelen met de kapers. Maar wie zijn die kapers eigenlijk? Waarom stellen ze geen eisen?

Twee verhaallijnen waarvan je in het begin niet weet hoe ze bij elkaar moeten komen. Op een sterkte manier heeft de auteur het verhaal in elkaar gezet. Natuurlijk komen Pam en Michael elkaar tegen en blijken beide zaken verbonden te zijn. Het boek blijft steeds aantrekkelijk; precies op de juiste momenten vindt er weer een ontwikkeling in de zaken plaats en word je vanzelf nieuwsgierig naar het vervolg. In zekere zin leest het bijna alsof je een thriller op televisie ziet: je kunt jezelf prima in de situatie inleven en zelfs erin verplaatsen alsof je een medespeler bent.

De hele wereld is het schouwtoneel. Zelfs Amerika gaat zich met de zaken bemoeien wanneer er over heel de wereld grafschendingen plaatsvinden van graven van beroemde personen, zoals Da Vinci, moeder Theresa en vele anderen. Tijdens een conferentie in Azië worden twee genetici vermoord en niets lijkt meer enige logica te bevatten. Maar stukje bij beetje ontsluiert Meertens iets van de werkelijke situatie. Via Frankrijk kom je in een vluchtelingenkamp diep in Afrika terecht. En dan zijn er nog meer levens in gevaar……

Deze auteur, die econoom is, heeft een heel sterk verhaal neergezet. Het bevat ook enkele sciencefiction gedeeltes, maar ze zijn zo verwerkt dat je het idee hebt dat het werkelijkheid zou kunnen zijn. Aan het einde wordt het wat mij betreft iets te ver overtrokken, maar van het begin tot het einde is het een boeiende thriller. Helaas wordt er af en toe gevloekt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *