Een bondig boek over hoe wij als financieel mens in de wereld (kunnen) staan. Dit makkelijk te lezen boek over hoe onze economie werkt en hoe wij er als westerse mens mee omgaan, er als christen naar kunnen kijken en er invloed op kunnen uitoefenen, is niet alleen voor jongeren super goed om te lezen, maar ook voor volwassenen een alleszins informatief boek dat je met behulp van de vragen aan het eind van elk hoofdstuk aan het denken zet.
In de hoofdstukken komen ook onze motieven aan de orde. Waarom doen we dingen zoals we die doen, zou het ook anders kunnen? Het voorbeeld van de professor aan de universiteit en de gehandicapte jongen, trof me nog het meest. Hoe waarderen wij de mens zoals hij is en wat voor betekenis en waarde kennen wij toe aan onze persoonlijke productiviteit? Ook het rijtje van kunstledematen die wij kunnen produceren is confronterend en verderop de vraag of pijn en lijden uitsluitend vervelend zijn en ten koste van alles voorkomen of verwijderd moeten worden. Dat maakt dat dit boekje over economie en geldbetrokkenheid een persoonlijke kwestie wordt dat in een veel breder verband belangrijk is, dan je op het eerste gezicht zou denken.
“Zijn we verstrikt in het geldweb?” is de vraag die op je afkomt als je de tekst en de vragen op je laat inwerken. Hoe kan ik, als individu in mijn eigen situatie een positieve invloed uitoefenen als het gaat om het omgaan met het geld dat ik al of niet verdien?
Geef een reactie