Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17040

Het geheim van geluk

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Meissner, Susan

Christelijke roman

Ina Velthuizen

28-04-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Een student interviewt voor haar studie geschiedenis een oude dame. Voor je het weet, word je ondergedompeld in een meeslepend verhaal dat speelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Engeland.

Vanwege dreigende bombardementen worden de halfzusjes Emmy en Julia aan het begin van de oorlog vanuit Londen geëvacueerd naar een dorp op het platteland. Emmy verlaat de stad met grote tegenzin omdat de evacuatie haar grote droom in de weg staat: ze wil modeontwerper worden. Eenmaal in het opvanggezin in de Cotswolds begint ze dan ook gelijk plannen te maken om weer terug te keren naar Londen. Haar zusje krijgt lucht van de plannen en weet Emmy met dreigementen zover te krijgen dat ze haar meeneemt.

Terug in Londen raken Emmy en Julia van elkaar gescheiden door een zwaar bombardement dat hun moeder het leven kost. Ondanks verwoede pogingen lukt het Emmy niet om haar zusje terug te vinden. Als Emmy gewond raakt in een volgend bombardement, komt zij opnieuw terecht bij 'pleegmoeder' Charlotte in de Cotswolds.

Door de goede schrijfstijl leest het boek vlot. Een boeiend verhaal, met verrassende wendingen. De schrijfster weet de spanning erin te houden. Al lezende voel je dat er 'iets' speelt, waardoor je aandacht gevangen blijft. Hoewel de materie niet gemakkelijk is (een oorlogssituatie met traumatische ervaringen), is het geen zwaar boek.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.