Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202567

Het geheim bij mij thuis

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Winkel, Joke van

Young Adult roman

Thea Zoeteman

24-01-2024

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Rhodé heeft ouders met een verstandelijke beperking. Daardoor gaat er in het gezin, met haar twee jongere zusjes, regelmatig iets mis. Zij moet zorgen dat haar zusjes ‘s morgens op tijd de deur uit gaan. Omdat haar moeder weinig doet, moet ze ook het huishouden draaiende houden. Daarbij heeft haar zusje Lotte vaak onbeheersbare driftbuien die Rhodé op moet vangen. Lotte heeft een vriend die niet te vertrouwen is. Rhodé maakt zich daar zorgen over, maar kan dat niet delen met haar ouders, want die zien dat niet.

Rhodé moet zoveel tegelijk doen, dat haar schoolwerk eronder lijdt. Als ze er op een dag achter komt dat haar ouders veel schulden hebben, weet ze zich geen raad. Ze roept de hulp in van Jan, de gezinscoach.

Rhodé schaamt zich voor haar ouders, terwijl ze ook van hen houdt.

Gelukkig heeft Rhodé ook vriendinnen, maar ze wil hen niet confronteren met haar thuissituatie. Totdat één vriendin wel een keer bij haar thuiskomt.

Gelukkig neemt die vriendin het heel goed op en dat voelt voor Rhodé als een opluchting.

Joke heeft een prettige schrijfstijl. Met dit boek geeft ze de lezer een inkijkje in een niet-doorsnee gezin. Mooi hoe ze hierin ook de Bijbel laat spreken.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.