Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

05003

Harten vol heimwee

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hoff, B.J.

Christelijke roman

Cora van Dijk

01-07-2005

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het tweede deel uit de serie 'De Ieren' speelt zich af in 1847. Morgan is nog altijd in Ierland, waar hij graag een school wil oprichten voor alle kinderen. Er komen nieuwe mensen in zijn leven, zoals het meisje Annie, waar hij zich over ontfermt. En Finola, een vrouw die heel mooi is, maar niet kan praten. Zelf ontsnapt hij ternauwernood aan de dood.

In Amerika vraagt Michael Nora ten huwelijk. Maar Evan, die met Nora naar Amerika gereisd is, is verliefd op haar. Op wie zal haar keuze tenslotte vallen? Ook hier zien we de introductie van nieuwe personen, zoals de mooie en rijke Sara. De zoon van Michael, Daniel, komt op het verkeerde pad terecht. Hij leert zware lessen. Natuurlijk komt in dit deel ook de discriminatie van negers en Ieren ter sprake. Hier zien we verschillende denkbeelden naast elkaar.

Dit tweede deel moet je duidelijk wel lezen als vervolg op het eerste. In tegenstelling tot het eerste deel, zit je hier meteen in het verhaal. Het leest vlot, maar heeft wel een beetje als nadeel dat het zo snel leest, dat je het gebeurde soms na 50 bladzijden alweer bent vergeten. De introductie van nieuwe personen is goed gedaan, zo heeft Hoff weer een basis gelegd voor een volgend deel.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.