Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18091

Gewaagde ontsnapping

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Goyer, Tricia

Historische roman

Diane Kooistra

13-07-2018

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De proloog maakt mij erg nieuwsgierig, er wordt een “schat” opgegraven en de lezer wordt al geconfronteerd met verschillende vragen. Een uitnodiging om door te lezen.

Amity is een privélerares in Londen. Ze heeft het heel erg naar haar zin en krijgt zijdelings iets mee over de Tweede Wereldoorlog die in Europa aan de gang is. Dan krijgt ze een telegram van haar broer die haar hulp nodig heeft in Praag, de stad waar hij werkt. Tijdens haar twijfel krijgt ze ook een woord van God waardoor ze zeker weet dat ze moet gaan. Ze vertrekt voor twee weken naar Praag maar ze wordt daar zo opgeslokt door de ellende van de kinderen en hun moeders die ze wil helpen, dat ze al snel naar haar werkgever, Clark, schrijft dat ze meer tijd nodig heeft. Die besluit om haar achterna te reizen.

Naast het verhaal van Amity spelen er nog een paar mensen hun eigen grote rol in het boek. Deze verhalen komen op het laatst bij elkaar en maken het compleet. De auteur heeft ook in dit deel laten zien dat er verschillende kanten zitten aan een verhaal en dat er tijdens die verschrikkelijke jaren van de oorlog mensen waren die zich belangeloos voor anderen inzetten. De uitspraak van een van de mensen uit dit boek “dit is niet jouw oorlog” zegt zoveel.
Een heerlijke dosis romantiek samen met een vleugje spanning maakt dit boek een heerlijk boek om te lezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.