Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14031

14031

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Pluisebol en Sabarinde

Jeugdboek

Aritha Vermeulen

19-03-2014

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Emigratie zorgt altijd voor een scala aan emoties: boosheid, ongeloof, verdriet. Het rukt niet alleen families uit elkaar maar ook vriendschappen. Daarover gaat dit verassende boek. Fleur en Avril zijn hartsvriendinnen. Hun vriendschap is begonnen toen Fleur haar sleutelbeen brak en een tijdje niet naar school kon. Avril vond het zielig en ging iedere dag even om het hoekje kijken. Na die tijd werd hun vriendschap zo hecht dat Avrils moeder wel eens zei: "Als je Avril zegt, zeg je ook Fleur. Die zijn net een tweeling."

Het besluit van Avrils ouders om naar Australië te verhuizen brengt een vreselijke schok teweeg. Hoe moet het met hun vriendschap, als ze zoveel uur vliegen uit elkaar komen te wonen? De meiden besluiten elkaars BFF's te blijven. Best Friends Forever. Ik wil niets verklappen over de inhoud.  Alleen dit: Fleur besluit op een dag weg te lopen van huis. Ze wil naar Avril in Australië, want het gaat niet goed met haar vriendin in dat verre land.

Dit vlotte meidenboek is ontstaan op een besloten forum tijdens een schrijfmarathon. Wilhelmina de Vries en Petronella Bult schreven elk hun deel. Wilhelmina vanuit Nederland en Petronella vanuit Australië. Deze bijzondere omstandigheden komen de levensechtheid van het verhaal ten goede. Het geeft het verhaal een bepaald elan en stevige ondergrond.

Fleur en Avril 2 Far is vlot geschreven. Het is leerzaam voor meisjes die interesse hebben in echte vriendschap en in het dagelijkse leven in andere culturen. Humor, ernst en spanning wisselen elkaar op een gezonde en leuke manier af. Mijn dochter heeft het verhaal in één avond uitgelezen.  Ze vond het een leuk boek om cadeau te geven aan één van haar hartsvriendinnen.

Zowel mijn dochter als ik vonden de cover niet zo passend bij de leeftijdscategorie. Hoewel vrolijk toch een beetje kinderachtig voor meiden boven de tien jaar. Bij een volgend boek misschien een fotocover? Er is van Fleur en Avril ook een website, http://fleurenavril.com.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 1 Average: 5]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.