Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16095

Er was eens een prins

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hauck, Rachel

Christelijke roman

Frea Kroese

11-10-2016

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Susanna Truitt, een gewone Amerikaanse jonge vrouw, wordt gedumpt door de knappe en aardige militair Adam Peters, nadat ze al 12 jaar op zijn huwelijksaanzoek heeft gewacht. Dat brengt een totale ommekeer in haar denken met zich mee. Susanna gaat altijd voor de veiligheid, waarbij planmatig leven een onderdeel is. Ze gelooft niet in sprookjes en eigenlijk ook niet in liefde op het eerste gezicht, hoewel dat nu juist gebeurt vlak nadat haar verloving is verbroken.

Nathaniel is op vakantie op het eiland waar Susanna woont en hij treft haar aan in een penibele situatie. Natuurlijk helpt hij haar ridderlijk en omdat Susanna nog helemaal vol zit met haar gevoelens van afwijzing, komt dat er als eerste bij haar uitgerold bij deze vriendelijke jongeman. Nathaniel is een prins van een verzonnen koninkrijk in de buurt van Engeland. Toch zijn de problemen waar hij mee te maken krijgt levensecht en is dit boek niet zomaar een sprookje.

Het is heerlijk om weg te zwijmelen bij hun verliefdheid, maar de realiteit wordt dusdanig goed beschreven, dat de lezer zich terdege realiseert dat het voor een burgervrouw niet makkelijk is om de vrouw te mogen worden van een koning. Susanna twijfelt dan ook bijna het hele boek lang, nadat ze heeft ontdekt wie Nathaniel werkelijk is. Maar haar waardigheid en eerlijkheid geven voldoende steun om te kunnen groeien tot de rol waar ze toe geroepen wordt. Zonder God kan geen mens leven en geen land gezegend zijn, daar zijn deze twee jonge mensen het helemaal over eens en dat is op een natuurlijke manier door het hele boek verweven.

Ik vind dit een heerlijk boek om te lezen in je vakantie of in een weekend waarin je eens lekker onderuit gaat om te relaxen. En ontzettend gedurfd van de schrijfster dat ze in deze tijd zo’n heerlijke royaltyroman schrijft.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 1 Average: 4]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.