Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202360

Er was eens een kleerkast

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Patti Callahan

roman

Sjoerd Veenman

14-03-2022

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Patti Callahan schreef eerder ‘Joy’, een prachtige historische roman over de vrouw die de liefde van de bekende christelijke schrijver en apologeet C.S. Lewis wist te veroveren.

Ook haar nieuwe boek heeft alles met Lewis te maken. Meg Devonshire, een intelligente jonge vrouw die wiskunde studeert aan de gerenommeerde universiteit van Oxford, heeft veel mooie dingen in haar leven, maar ze heeft ook een grote zorg. Die betreft haar broertje George, die lijdt aan een ernstige hartkwaal, waarvan hij niet zal genezen.

Als de fantasierijke George kennismaakt met de Narniaboeken van Lewis, is hij diep onder de indruk en wil hij meer weten van de achtergronden. Meg Devonshire kent Lewis vaag. Hij geeft les op een van de beroemde colleges, maar nu zorgt ze ervoor hem te spreken te krijgen, om de wens van haar broertje te kunnen vervullen.

Lewis staat haar welwillend te woord, maar geeft geen concrete antwoorden op haar vragen. In plaats daarvan vertelt hij verhalen, vooral over zijn eigen leven. Voor wie biografieën over Lewis heeft gelezen, zijn die niet erg verrassend. Maar voor George worden ze steeds belangrijker.

Dit boek heeft wat weg van een sprookje en gezien het belang dat Narnia in het verhaal speelt, is dat een goede keuze. De sfeer in de jaren vijftig, niet lang na de Tweede Wereldoorlog, wordt goed getekend. En de ontwikkeling die ‘cijferfanaat’ Meg doormaakt is interessant.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.