Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202617

Er groeit een opa in de tuin

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kooten, Helga van

kinderboek

Cora van Dijk

8-07-2024

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Fenno is dol op zijn opa. Maar hij maakt zich ook zorgen. Net als mama ziet hij dat opa soms in de war is. Maar met opa kan hij leuk oorlogje spelen, want opa heeft zelf vroeger in het leger gezeten. Hij heeft een echte oorlog meegemaakt.

Maar dan is opa ineens kwijt. Weggelopen. Samen met zijn moeder gaat hij op zoek, en gelukkig, ze vinden hem terug. Toch worden de zorgen om opa steeds groter. Hij vergeet te betalen in de winkel en wordt beschuldigd van stelen. Zo krijgt Fenno steeds meer zorgen. En dan komt er ook nog een echte oorlog in Oekraïne. Dat maakt opa in de war en ook de kinderen in Fenno’s klas. Daardoor krijgt hij ruzie met zijn klasgenootje Aisha. Komt dit allemaal nog wel goed?

Helga van Kooten heeft een losse manier van schrijven. Maar intussen komen er behalve dementie en oorlog nog veel andere maatschappelijke zaken aan de orde. Vriendschap, ouderschap, communicatie, angstgevoelens. Toch is het boek luchtig, makkelijk te lezen en onderhoudend voor kinderen van ongeveer 9 tot 12 jaar. Heel knap gedaan, met veel inzicht. De schrijfster heeft dan ook al verschillende prijzen gewonnen. En terecht. Dit boek over de vriendschap van Fenno met zijn grootvader, maar ook met zijn moeder is van hoog niveau en bovendien leuk om te lezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.