Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17120

Van Egypte naar Kanaän

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Brouwer, Willeke

Jeugdboek

Frea Kroese

12-09-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Bijbels kijk- & zoekboek.

Prachtig getekend verhalenboek zonder woorden over de woestijnreis van Israël vanuit Egypte. Het begint met de heftige verhalen van de plagen. Zij zijn op een pagina verbeeld. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt. Die ene pagina is een samenvatting van de enorm spannende tijd waarin Mozes de Farao steeds weer opnieuw verzoekt om Israël te laten gaan. Door de mooie kleuren en de knappe indeling merk je in eerste instantie niet eens hoe heftig dat geweest moet zijn.

Voor jong en ouder is het geweldig leuk om dit boek zonder woorden maar met prachtige tekeningen in je eentje te ‘lezen’ als wel samen te bekijken. Veel uit de geschiedenis heeft een plaats gekregen in dit prentenboek van net iets groter dan A4 formaat. Het is bijvoorbeeld prachtig om nu eens niet een half doorgesneden tabernakel te zien, maar alle werkzaamheden om hem te maken zoals hij moest zijn.

Willeke heeft zich ingeleefd hoe het leven in die tijd voor het volk Israël geweest moest zijn en tegelijkertijd haar best gedaan om veel gebeurtenissen een plek te geven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.