Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07025

Een rivier in de woestijn

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Holst-Romijn, Adrienne van

Christelijke roman

Saskia Schouten

31-12-2007

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Als Patrick en Lilian verloofd zijn, worden ze uitgenodigd bij een barbecue. Doordat ze te dicht bij de barbecue staat, vat Lilian's kleding vlam en loopt ze ernstige brandwonden op. Haar hals en gezicht zijn ernstig verbrand en ze houdt er afschuwelijke littekens aan over.

Als ze haar studie wil hervatten en terugkeert op de Pedagogische Academie wordt ze gemeden door haar klasgenoten en belachelijk gemaakt door een docent. Ze vlucht de klas uit naar huis en vindt daar haar zus in de armen van Patrick. Dit alles grijpt haar zo aan dat ze het ouderlijk huis ontvlucht en na wat hotelovernachtingen uiteindelijk een kamer kan huren bij Saskia, die haar volledig accepteert.

Robert is de zoon van een Porschedealer die in ongenade is gevallen bij zijn vader. Hij raakt zijn baan kwijt en zoekt uit verveling op internet naar een chatbox. Onder een schuilnaam maakt hij een profiel van zichzelf waar Lilian –eveneens onder een schuilnaam- op reageert. Er ontstaat een goed contact tussen hen en Robert stelt voor om elkaar te ontmoeten.

Met lood in haar schoenen gaat Lilian op pad; haar littekens heeft ze voor hem verzwegen. Voor de ontmoeting keert ze op haar schreden terug en via de chatbox verbreekt ze het contact met hem. Via internet echter, vindt hij haar en dan blijkt dat het onmogelijke toch mogelijk is...

In deze roman wordt duidelijk beschreven hoe een brandwondenslachtoffer haar littekens ervaart. De strijd en afwijzing die er mee gepaard gaan, geven de lezer inzicht in de problematiek van brandwondenslachtoffers. Ik vind dit boek uitermate boeiend en aangrijpend.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.