Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202362

Een pleidooi voor geloof

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Lee Strobel

Apologetiek

Frea Kroese

14-03-2022

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Na het schrijven van Bewijs genoeg, dat twee jaren van onderzoek kostte naar het historische bewijs dat hem liet besluiten dat God echt bestaat en dat Jezus daadwerkelijk zijn eniggeboren Zoon is, is Strobel nog steeds niet gerust. Er zaten knagende bezwaren aan dit bewijs. In dit boek heeft Strobel acht bezwaren, die mensen ertoe brengen niet te geloven, onderzocht en in kaart gebracht door in gesprek te gaan met mensen die aan elk van die bezwaren heel veel tijd en aandacht hebben besteed en een duidelijk antwoord hebben. Strobel doet de interviews live zodat hij de mensen in de ogen kan kijken en kan zien, wanneer ze moeten nadenken, of wanneer besliste overtuiging duidelijk is. Dat maakt dit boek bijzonder lezenswaardig. Als een bom lanceert hij de ontmoeting met Charles Templeton, de beste vriend van Billy Graham in hun jonge jaren, die zich bekeerd had en daarna God weer afgewezen heeft.

Het hoofd voert in het interview de boventoon, maar wat zegt het hart?

Is het mogelijk om met rationele bezwaren toch te geloven?

Ik ben blij met dit boek. Ik beveel het bij ieder aan die nieuwsgierig is naar de bezwaren tegen het geloof en de overtuigingen van mensen die die bezwaren hebben onderzocht.

Hij sluit het boek af met een conclusie die enorm veel kracht heeft en waar je niet omheen kunt.

Na elk hoofdstuk vind je een lijst vragen om verder na te denken en een lijst boeken. Het onderzoek van Lee Strobel is uitputtend geweest. Ik ben blij dat hij dit heeft gedaan en er zo’n goed leesbaar boek van heeft gemaakt. Het helpt me om genuanceerder na te denken over de bezwaren die er zijn om te geloven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.