Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20210

Een grijze parel

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hage, Jetty

roman

Saskia Schouten

05-04-2021

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Jasmijn is zestien jaar en de jongste in een gezin met vijf kinderen. Ze vraagt niet veel aandacht en gaat haar eigen gang maar ze komt vaak bij haar overgrootmoeder. Omaatje heeft altijd een luisterend oor. Bij haar kan Jasmijn terecht als ze te ver is gegaan met Jordy, haar vriend die bij haar in de klas zit. Ze vindt het vreselijk en wil niets meer met hem te maken hebben.

Jasmijn vertelt het niet tegen haar ouders maar als ze zich steeds niet goed voelt, neemt haar moeder haar mee naar de dokter. Dan blijkt dat ze zwanger is. Haar moeder is hier overstuur van.

Jasmijn krijgt een zoontje, Tim. Later overlijdt omaatje en zij laat al haar bezittingen na aan Jasmijn omdat zij het goed kan gebruiken. Dat is voor Hannah, Jasmijns oudste zus, onverdraaglijk. Zij wil haar familie niet meer zien. Maar dat is niet de enige reden: wat er allemaal aan de hand is en wat er nog meer speelt bij Hannah wordt op een inlevende manier beschreven. De auteur is een meesteres in het vertolken van de gevoelens van de personages. Bij verschillende passages hield ik het niet droog.

Jasmijn is de hoofdpersoon maar het boek is vanuit verschillende personages beschreven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.