Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17003

Dubbel geluk

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Feelgood roman

Frea Kroese

12-01-2017

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Sharona en Elsbeth zijn twee vrolijke vriendinnen en ook nog collega’s. Ze geven les op een basisschool en hebben veel plezier in hun werk. Ze werken in een leuk team. Ze krijgen een nieuwe jonge mannelijke directeur. Vincent valt goed in het pulletje. Hij heeft veel zin in zijn nieuwe baan en pakt gelijk aan om elk lid van zijn team goed te leren kennen. Sharona heeft het al snel van hem te pakken en hoopt erop dat hun werkrelatie zal veranderen in iets intiemers. Elsbeth vindt hem ook leuk maar als ze Vincents broer heeft ontmoet, weet ze echt voor wie ze wil gaan. Vincent en Sharona ontdekken gezamenlijke interesses en hebben een paar dates, die hen goed bevallen. Langzaam groeit er iets tussen hen twee.

Dan breekt de vakantietijd aan en Sharona vertrekt naar Hongarije. Haar moeders vriendin woont in Boglac’s en ze hebben afgesproken dat Sharona’s moeder haar vriendin in het pension helpt en dat Sharona vakantie viert vanuit het pension. In Hongarije wil de zoon van haar moeders vriendin graag nader kennismaken, maar Sharona wil graag alleen op pad. Ze vindt het moeilijk om dat beleefd te uiten tegen Andras, die haar dolgraag wil begeleiden. Het lukt Sharona om de grenzen te stellen. Maar op de eerste de beste zwembad-relaxdag komt er een aantrekkelijke man naast haar liggen in zijn ligstoel. Ze raken aan de praat en hij blijkt goed bekend in de omgeving en van harte bereid om met haar wat dingen te gaan bekijken. Sharona valt voor Jordy, maar als lezer bekruipt je een onbehaaglijk gevoel bij deze gladde jongen. Hij blijkt zich niet veel aan te trekken van Sharona’s wens om zonder alcohol achter het stuur te kruipen en hij zich juist te buiten gaat bij een wijnproeverij. Door de barstjes in het verliefde gevoel en omdat Sharona zich opeens Vincent herinnert op een moment dat de remmen bijna losgaan, maakt Sharona een eind aan deze nieuwe relatie en probeert nog te genieten van haar vakantie.

Een liefdesroman, een vakantieverhaal, leest lekker weg. Dat Jordy een player is, ligt er iets te dik bovenop. Wel mooi opgebouwd hoe Sharona genoeg van liefde proeft voordat ze in de lust wordt meegezogen om uiteindelijk te kiezen voor de betere vorm.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.