Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

zaal3Nog niet eerder had ik het gedaan; een boekpresentatie bezoeken. Nu het vijfde boek van Saskia Schouten uitkwam, de feelgood roman ‘Dubbel geluk’ besloot ik de stap eens te wagen. Je moet het tenslotte een keertje meegemaakt hebben.

In de bibliotheek van Harderwijk was een halfronde opstelling gemaakt rond een klein podium. Saskia liep, duidelijk zenuwachtig, rond tussen de mensen die al aanwezig waren. Ook ons begroette ze persoonlijk. Dat was prettig, je voelde je meteen welkom, want van de andere mensen die er waren, kende ik er slechts eentje, de fotografe. Koffie met cake stond voor iedereen klaar.

zaal2De inleiding van Arie de Ruiter was goed voorbereid, met informatie die echt leuk was om te weten. Daarna mocht de nog steeds zenuwachtige Saskia. Zij overhandigde het eerste exemplaar van haar boek aan de burgemeester van Harderwijk. Deze sprak nog een paar woorden.

zaal1En toen vielen de zenuwen van Saskia weg: ze ging voorlezen uit haar boek. Met vaste stem en prachtig op toon met een Twents accent las ze een passage die duidelijk past in een feelgood roman. Vragen vanuit de zaal kwamen er niet en we gingen over op het informele gedeelte, met een hapje en een drankje. Saskia verkocht alvast een paar boeken en overhandigde mij een exemplaar om een recensie te schrijven. Ik ben oprecht benieuwd, weet al dat ze toegankelijk schrijft en volgens Arie wordt haar werk met elk boek beter. Dat belooft dus wat.

Toen ik nog wat googelde op het boek zag ik dat het al uitgekozen is als populair boek bij Bliyoo (Bruna) en dat wil best wel iets zeggen. Ik ga dus maar gauw eens aan het lezen…….

Cora van Dijk
18 november 2016

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.