Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13080

Dik Trom in Afrika

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Lee, Ton van der

Autobiografische roman

Antoinette Schram

29-10-2013

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dik Trom is de achterkleinzoon van de bekende Dik Trom, boeken die geschreven zijn door C. Kieviet. Zijn achterkleinzoon heeft de draad weer opgepakt en schrijft weer een heerlijk jongens boek vol stoere avonturen.

In de zomervakantie gaat de 12 jarige Dik Trom naar Kenia, samen met zijn vrienden Ntoros en Amber. Ntoros en zijn familie zijn gevlucht uit Kenia. Zij zijn Masai, een volk dat woont in Kenia en Tanzania. Zij willen kunnen blijven leven volgens hun tradities en geloof, maar worden daarin steeds meer bedreigd.

De stamoudsten hebben gevraagd of Dik Trom kan helpen om het heilige bos van de Masai te redden. Ze maken een plan om een demonstratie te organiseren in de hoofdstad van Kenia, maar moeten daarvoor eerst alle stamoudsten van de Masai opzoeken. De reis gaat dwars door Kenia en Tanzania en steeds weer moet Dik Trom bewijzen dat hij de juiste man is en de demonstratie een goed plan, door allerlei proeven te doen voor de hoofdmannen. Dit zorgt voor spannende avonturen waarin niet alleen Dik Trom heel veel leert van de cultuur van de Masai en de dieren van Afrika, maar ondertussen ook al zijn lezers.

Een fantastisch verhaal, superspannend geschreven voor kinderen vanaf 9 jaar.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.