Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202304

De vrouw van Martin Guerre

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Janet Lewis

Novelle

Sjoerd Veenman

25-10-2021

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Hoe goed kent een vrouw haar man?

Bertrande de Rols is een Franse vrouw in de zestiende eeuw, die al op zeer jonge leeftijd trouwt met Martin Guerre. Pas jaren later trekt ze bij hem in en komt ze samen met haar kersverse echtgenoot onder het gezag van Martins strenge vader te staan.

Hoewel de twee echtgenoten heel verschillende karakters hebben, ontwikkelt zich een oprechte liefde tussen hen. Maar dan gebeurt er iets. Martin raakt in conflict met zijn vader en besluit een tijdje weg te gaan. Bertrande denkt in eerste instantie dat hij snel terug zal keren maar de jaren verstrijken en ze blijft alleen.

Dan, na het overlijden van zowel de moeder als de vader van Martin, duikt hij toch op. En Bertrande is eerst erg blij. Totdat de twijfel toeslaat.

Is deze man wel haar echtgenoot?

Tot aan het einde van dit dunne maar zeer boeiende boek was ik benieuwd naar het antwoord op deze klemmende vraag. En dat antwoord komt er. Maar tegelijk blijven er interessante vragen: over liefde en trouw, over waarheid en leugen. Een novelle die bewijst dat dunne boeken zeer de moeite waard kunnen zijn.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.