Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

08016

De vreemdelinge

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hawkins, Kathy

Christelijke roman

Saskia Schouten

14-04-2008

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Deze roman speelt zich af in de tijd van koning David.

Damascus wordt veroverd. Ailea, de dochter van de Aramese generaal, wordt na diens dood en de daaropvolgende zelfmoord van haar moeder, meegevoerd door Jonathan, één van Davids mannen. Hij vraagt David toestemming om met haar te trouwen. Dit is zeer tegen de zin van Joab, de neef en generaal van David. Hij wil Ailea aan een vijandige prins geven omdat hij bang is dat ze anders waardevolle informatie zal doorspelen aan de vijand.

David echter, geeft Ailea aan Jonathan en deze neemt haar mee naar zijn ouderlijk huis in Zif. Jonathans zus bejegent Ailea hard en onvriendelijk, maar vader Sagé accepteert haar en leert haar veel over Adonai, de God van Israël. Ailea gaat in Hem geloven. Ze wil echter niets van Jonathan weten omdat hij –in haar optiek- haar vader en broer heeft gedood. Haar broer is echter voortvluchtig en is leider van een roversbende geworden, die de Israëlieten steeds aanvalt.

Na veel strubbelingen trouwt Jonathan met Ailea en uiteindelijk gaat ze van hem houden. Dan haalt Joab een smerige streek uit. Hierdoor wordt Ailea verdacht van spionage en Jonathan zendt haar weg...

Een realistisch geschreven roman waarbij het leven in Davids tijd goed is weergegeven. In de beschrijving op de achterkant staat een foutje: Ailea zou voor het huwelijk al verliefd zijn geworden op Jonathan. Maar dat komt veel later, als ze al een tijd getrouwd is. Dit boek is het eerste deel uit de serie 'Liefde en bedrog'.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.