Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202376

De vierde vriend

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Veenman, Sjoerd

roman

Saskia Schouten

29-03-2022

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Jaap, Frits, Daniël en Alex zijn vrienden vanaf de lagere school. Daniël heeft Jaaps leven gered toen hij als twaalfjarige in een wak terechtkwam.

Jaap wordt benaderd door de politie die hem vertelt dat ze Daniël zoeken. Hij heeft zich aangesloten bij een rechts-radicale beweging. Deze beweging richt zich tegen de islam en heeft al enkele moskeeën in brand bestoken. Ze schuwen geen geweld.

Als Daniël contact zoekt met Jaap, vertrouwt hij Jaap toe dat hij een missie heeft en dat hij daar echt in gelooft. Hij vindt dat hij bezig is met iets groots.

Jaap komt in contact met Daniëls vriendin die niet begrijpt waar Daniël mee bezig is. Daniël heeft Jaap gevraagd om tussenpersoon te zijn tussen hem, Carla en zijn moeder. Hij wil hen niet ontmoeten. Omdat Daniël zijn vriend is, voldoet Jaap aan dat verzoek. Maar hij krijgt het steeds moeilijker, ook met zijn vrouw Ingrid.

De prettige schrijfstijl, korte hoofdstukken en een flinke dosis spanning maakten dat ik dit boek in twee dagen uitgelezen heb. Het eind is bijzonder.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.