Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16078

16078

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Evenboer, Tjarko

Christelijke thriller

Saskia Schouten

24-08-2016

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In Amsterdam is een hoogleraar vermoord. Rechercheur Roderik krijgt de leiding over het onderzoek, Hij komt erachter dat de moord te maken heeft met een wetenschappelijke vondst uit de jaren zeventig van de vorige eeuw: een bijzondere serie kleitabletten. De archeoloog die de ontdekking deed, is destijds vermoord.

Dan wordt er zogenaamd bewijsmateriaal gevonden waardoor Roderik geschorst wordt. Maar hij is zo geïntrigeerd door deze zaak dat hij op eigen houtje verdergaat. Samen met Valerie, de dochter van de vermoorde hoogleraar, duikt hij dieper in de zaak.
Er blijken in totaal vier mensen vermoord te zijn die ermee te maken hadden. Dan ontdekt Roderik dat hij gevolgd wordt en ze gaan nog voorzichtiger te werk dan ze al deden. De zoektocht brengt hen via Antwerpen naar Turkije. Ook daar wordt hij gevolgd maar uiteindelijk vindt hij de gezochte kleitabletten…

Dit is een bijzonder boeiende, spannende thriller. Het bijzondere van dit boek is dat behalve de verhaallijn van Roderik en diens zoektocht naar de serie verloren gewaande kleitabletten, er nog twee andere verhaallijnen zijn. De verhaallijn van de daders, vanuit verschillende perspectieven geschreven en een verhaallijn van de hoofddader. Die gaat over zijn jeugd en waardoor hij zo geworden is die hij nu is. Ik vroeg me af om wie het ging, want dat is niet direct duidelijk. Ik vind het knap hoe de auteur de verhaallijnen bij elkaar laat komen.

Tevens wordt er veel over Genesis verteld op een interessante manier.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 4 Average: 4.3]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.