Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15063

15063

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Peters, Arja

Jeugdboek

Aritha Vermeulen

21-05-2015

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De Olijke Tweeling is een Nederlandse jeugdboekenserie geschreven door Arja Peters en na haar overlijden voortgezet door andere auteurs. Ondanks dat de boeken best ouderwets zijn (dingen als chatten, mobieltjes en facebook komen er niet in voor) trekken ze toch veel kinderen aan. Vanaf 2013 verzorgt Uitgeverij Columbus, een onderdeel van Uitgeversgroep Royal Jongbloed de reeks.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit eerder een boek uit deze serie gelezen heb. Omdat ik als kind van spannende jongensboeken viel, koos ik meestal voor een boek met een meer uitdagende titel en cover. Toch viel me dit boekje mee qua zoetigheid. Ik vond het af en toe zelfs ontroerend.

De inhoud
Ellis en Thelma, de hoofdpersonen worden allebei erg ziek.  Ze krijgen longvliesontsteking. Zo’n ontsteking ontwikkelt zich vaak uit longproblemen die al langer sluimeren.  Voor een half jaar moeten ze weg uit hun vertrouwde omgeving om aan te sterken in Dennenhorst. Een half jaar … Wat een ramp! Een half jaar in bed liggen terwijl het buiten voorjaar wordt! Dagen waarop de zon schijnt en iedereen lekker buiten is. Een rustkuur, alsof ze tachtig zijn. Wat een verschrikkelijke tegenvaller. Eén voordeeltje hebben ze: ze zijn samen ziek. Dat is in ieder geval stukken leuker dan in je eentje ziek zijn. Ellis en Thelma vrolijken de boel in het kinderziekenhuis een beetje op.  Ze doen leuke spelletjes op zaal 9 en houden zelfs een kussengevecht. Ook genieten ze van een zwerfkatje. Toch gebeuren er ook erg verdrietige dingen.  En hoe zal het aflopen met Hanneke, die steeds zulke vervelende opmerkingen maakt?

Mijn mening
Dit boek is een leuk verhaal om te lezen voor meiden rond tien jaar. Het is hier en daar een beetje oppervlakkig en saai. De dialogen zijn niet zo sprankelend en de karakters van de meisjes komen niet echt naar voren. Van diepe, intense gevoelens is echt geen sprake. Voor meiden die van series houden, is het een prima verhaal. De cover van het boek is mooi en past duidelijk bij de inhoud. Ook het lettertype is gemakkelijk te lezen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Een reactie op: De olijke tweeling op zaal 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.