Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20152

De niet verloren zoon

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

James Burn

Biografie zoon van auteur

Sjoerd Veenman

21-12-2020

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Waarom schrijft een vader een boek over zijn zoon? Omdat die beroemd is geworden, of juist helemaal de verkeerde kant op is gegaan? Er kunnen meerdere redenen voor zijn. James Burns schreef een boek over zijn jong overleden zoon, die dezelfde voornaam draagt, met de bedoeling hoop te geven aan ouders van wie de kinderen God en de kerk vaarwel zeggen.

James Burn jr. (1859-1895) deed dat. Zijn leven draaide om vooral om muziek, en hij wilde niets meer met godsdienst te maken hebben.

Zijn vader worstelde 22 jaar lang in talloze gebeden met God, om het behoud van zijn zoon. Uiteindelijk werden die gebeden verhoord. Nadat James jr. ernstig ziek werd, overdacht hij zijn leven en ging hij beseffen dat hij niet alleen artsen nodig had vanwege zijn kwaal, maar ook de Hemelse Heelmeester, Jezus Christus, voor het redden van zijn ziel.

Zijn vader heeft tijdens het ziekbed van zijn zoon, dat een sterfbed zou worden, veel met hem gesproken. Toen dat niet meer ging stuurde hij hem brieven vol raad en bemoediging.

Het taalgebruik en het geestelijk klimaat in het boek zal vooral herkenbaar zijn voor lezers uit de Reformatorische hoek. Maar ook voor anderen kan het zeker de moeite waard zijn. De kernboodschap is dat bidden helpt en dat God wonderen doet. Dat gold in de negentiende eeuw en dat geldt nog.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.