Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20026

De man die zijn geweten ontlastte

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Doorn, Anne van

Detectiveroman

Saskia Schouten

28-02-2020

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Tessa Verwold liep in 1983 weg uit een christelijke woongemeenschap. Daarna is ze nooit meer gezien. Door verschillende mensen werd ervan uitgegaan dat ze naar Amsterdam is gegaan en daar als junkie stierf.

In 2018 krijgt rechercheur Robbie Corbijn bericht van een man die op sterven ligt. Deze wil een bekentenis afleggen die hiermee te maken heeft. Robbie en zijn assistente Lowina bijten zich vast in de zaak. Ze ontdekken al snel dat de stervende gelogen heeft. Tessa is vermoord maar klopt dat wel? Was het geen zelfmoord? En wat is er allemaal gebeurd in het verleden van Robbie?

Dit Robbie & Lowina mysterie is de derde detectiveroman van deze auteur. Ik wilde zo graag weten hoe het mysterie in elkaar zat dat ik het boek moeilijk weg kon leggen. De personages zijn levensecht neergezet, Robbie en Lowina zijn sympathieke persoonlijkheden. De spanning en de plotwendingen zijn zo geschreven dat ik het boek in een keer uitgelezen heb. De details die met de opsporing te maken hebben, zijn knap bedacht en niet te ingewikkeld. Lowina ontdekt persoonlijke dingen over Robbie. De situatie waar hij in terechtkomt, greep me bij de keel en bleef me bezighouden. Daarom kan ik niet wachten op het volgende deel van deze serie.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.