Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20176

De langste week

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Nick Page

De laatste week van Jezus' leven, alle feiten naast elkaar gezet

Frea Kroese

10-02-2021

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dag voor dag heeft Nick Page de laatste week van Jezus’ leven hier op aarde uitgewerkt en herverteld geplaatst in de context van de tijd, de politieke, religieuze, economische en sociale situatie.

Mocht ik ooit nog twijfelen of de kruisiging van Jezus echt gebeurd is, nu nooit meer! Door dit boek te lezen ben je daar. In Bethanië, in Jeruzalem, vlak buiten de muren van Jeruzalem.

Je ruikt de smerigheid van de sloppenwijk die naast het dal van het vuilnis lag. Je hoort het gegil van de schapen tijdens het Pesachfeest en je ruikt het bloed van de duizenden dieren die dan geslacht worden. Je snapt opeens de haast en de stiekeme sfeer van Jezus’ arrestatie en veroordeling. Je begrijpt waarom Hij de ultieme outsider is geworden.

Nog minder zul je ooit nog twijfelen aan het feit of Jezus uit de dood is opgestaan als je de onderbouwing van de ooggetuigenverklaringen leest, opgedeeld in zeven bewijsvoeringen, helemaal aan het eind van het boek.

Dit boek is het resultaat van heel veel onderzoek en keihard bewijs van de onuitroeibaarheid van de liefde van het koninkrijk van God die zich uit in geweldloosheid, hulp aan anderen, armoede en gerechtigheid in een wereld die gaat om gezag, macht, rijkdom en status en iedereen afmaken die het niet met je eens is.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.