Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19014

De laatste 18 uur

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kamp, Wilkin van de

Bijbelstudies over Jezus' lijden

Frea Kroese

07-02-2019

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Door het schrijven van ‘Het wonder van het Kruis’ werd Wilkin van de Kamp op indringende wijze geconfronteerd met wat Jezus in de laatste achttien uur voor zijn sterven heeft doorstaan. Daarna heeft hij deze laatste dag van Jezus’ leven bestudeerd door het raadplegen van historici, medici, theologen en anderen die over deze uren hebben geschreven. Hij wilde niet alleen begrijpen waarom Jezus zo’n zware lijdensweg moest doorlopen, maar vooral dicht bij Jezus zijn in de moeilijkste uren van zijn leven. Naar aanleiding van die studie heeft hij een werkboek gemaakt, dat je zowel persoonlijk als met een groep kunt doornemen. De zeven wonderen van het kruis worden in zeven weken behandeld. Daarom is dit boek heel mooi te gebruiken in de tijd voor Goede Vrijdag. Elke week heeft een eigen thema en een eigen leidtekst. De zeven thema’s zijn: vergeving, verlossing, reiniging, genezing, bevrijding, verzoening en wedergeboorte. Dit noemt Wilkin de zeven wonderen van het Kruis van Jezus.

Het werkboek is logisch en systematisch opgebouwd: de tekst van het thema, een dagtekst, een gebed, een Bijbelopdracht, een vraag, een getuigenis of persoonlijke reflectie, een leermoment en een invuloefening (om de stof kort samen te vatten). Bij het werkboek hoort ook een handleiding voor Bijbelstudiegroepen die ermee aan de slag gaan. Daar horen dan ook weer korte animatiefilmpjes bij als onderdeel van de gespreksavond. Die kun je op papier bestellen maar ook HIER downloaden.

De bijbehorende video’s zijn op internet te vinden: http://www.de7wonderen.nl/  en hier op YouTube.
In het werkboek is heel veel ruimte voor aantekeningen, impressies, reflecties en antwoorden. Het voelt fijn in je handen en ziet er heel verzorgd uit. Ik geef deze bijzondere Bijbelstudiemethode 4 sterren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.