Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202356

De infographic Bijbel

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Karen Sawrey

Infographic

Frea Kroese

21-02-2022

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De Bijbel in cijfers en plaatjes voor mensen van een generatie die opgroeien in een sterk visuele wereld en voor wie de Bijbel al lang geen vanzelfsprekendheid meer is, zo omschrijft Dr. Anne-Mareike Schol-Wetter de Infographic Bijbel in het voorwoord. De Infographic is er om een visueel beeld te scheppen en dat beeld te ondersteunen met teksten die door iedereen begrepen kunnen worden, staat er in de inleiding.

De Bijbel is opgedeeld in acht geschiedenis-fasen. Ze hebben elk een eigen kleur. Niet alles staat in dit boek, maar alles verwijst natuurlijk wel naar de Bijbel zelf. In de infographics zijn grapjes, verdiepende informatie, goede thema’s, nieuwsgierig-makende opmerkingen en allerlei verduidelijkingen opgenomen in de vorm van allerlei verschillende manieren om het in beeld te brengen, tot aan een soort bordspel toe.

De lettertjes zijn een beetje klein, wat ook al genoemd is door de schrijver in de inleiding. Ze suggereert een vergrootglas gereed te hebben liggen omdat het te duur werd om dat erbij te leveren. Ondanks de uiterst creatieve vormgeving met allerlei kleuren vind ik het nog goed te doen, maar inderdaad, zowel voor de grafische weergevingen als de tekst is focus geboden.

Maar wat een prachtig boek is dit!! Hoe komt het binnen als je alle mensen die op de pinksterdag tot geloof kwamen en werden gedood, daadwerkelijk op de bladzijden ziet uitgetekend of als je de schoonheid van Gods karakter ziet uitgewerkt, samen met de aspecten van zijn aard. Wie Hij is en wat Hij is. Het nodigt uit om in de Bijbel zelf verder te gaan en het op je in te laten werken.

“Het is een waanzinnig geschenk, geniet ervan!” staat er in de inleiding en ik ben het er helemaal mee eens.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.